UEFA: Baraž za EURO 8. oktobra i 12. novembra

Reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Sjeverne Irske će igrati 8. oktobra ove godine (EPA)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Sjeverne Irske će igrati 8. oktobra ove godine (EPA)

Play-off kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u nogometu, koje je zbog korona virusa pomjereno sa 2020. na 2021. godinu, igrat će se 8. oktobra i 12. novembra ove godine, odlučio je u srijedu Izvršni komitet Evropske nogometne asocijacije (UEFA).

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja put do Eura traži kroz baraž, tako će 8. oktobra igrati protiv Sjeverne Irske, a u slučaju pobjede, 12. novembra je čeka meč odluke protiv boljeg iz susreta Slovačka – Irska, koji se također igra 8. oktobra.

Reprezentacija Srbije 8. oktobra gostovat će u Norveškoj, a ako pobijedi, 12. novembra je čeka susret protiv Škotske ili Izraela.

EURO počinje 11. juna

Osmog oktobra igrat će i Sjeverna Makedonija i Kosovo, a pobjednik tog susreta suočit će se s boljim iz duela Gruzija – Bjelorusija.

Izvršni komitet UEFA-e je potvrdio da će se Euro 2021. igrati u ranije određenih 12 gradova – Rimu, Bakuu, St. Petersburgu, Kopenhagenu, Amsterdamu, Bukureštu, Londonu, Glasgowu, Bilbau, Dublinu Minhenu i Budimpešti, te je donio odluku o novim terminima.

Turnir će početi 11. juna u Rimu, susretom između Turske i Italije.

Finale bi se trebalo igrati tačno mjesec kasnije, 11. jula.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO