Teniski US Open u augustu i septembru bez publike

US Open je četvrti i posljednji turnir Grand Slama, ali će biti drugi u 2020. godini (AP)
US Open je četvrti i posljednji turnir Grand Slama, ali će biti drugi u 2020. godini (AP)

Guverner New Yorka Andrew Cuomo izjavio je u utorak da će teniski turnir US Open biti održan krajem augusta, kao dio ublažavanja mjera protiv širenja korona virusa. 

Američka teniska asocijacija odlučila je da turnir bude održan bez prisustva navijača, tražeći odobrenje i od američkih vlasti, prenosi Anadolija.

Kao i mnogi sportski događaji, teniski turniri su bili suspendirani od marta zbog pandemije korona virusa.

US Open je četvrti i posljednji turnir Grand Slama, ali će biti drugi u 2020. godini, nakon Australian Opena, koji je završen u februaru. 

Stroge mjere zaštite

“Radujemo se US Openu, koji će biti održan u Queensu od 31. augusta do 13. septembra. Održat će se bez navijača, ali ćete ga moći gledati putem televizije”, rekao je Cuomo, dodavši kako će povodom održavanja turnira biti poduzete stroge mjere zaštite.

Roland Garros se trebao igrati u maju, ali je odgođen, a trebao bi se održati nakon US Opena.

Wimbledon je otkazan prvi put nakon Drugog svjetskog rata.

Izvor: Agencije


Povezane

Beograd je bio prva stanica teniskog Adria Toura, prvog u seriji humanitarnih turnira koji se igraju u regiji. Milan Bošković je pratio događaj. Dušan Hadži Nikolić donosi priču o beogradskom vječitom derbiju, utakmici koja je privukla pažnju većine svjetskih medija kao najmasovniji sportski događaj u Evropi od početka pandemije korona virusa. Igor Vori, novi trener […]

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO