Crvenoj zvezdi najmanje 15 miliona eura zbog Lige prvaka

Nogometni klub Crvena zvezda zaradit će najmanje 15,2 miliona eura od plasmana u Ligu prava, što slijedi kao nagrada od UEFA-e, prenosi Tanjug.

Zvezda je izbacila Salzburg remijem u Austriji (2:2), poslije beogradskih 0:0, i ostvarila historijski plasman u elitno takmičenje, gdje će imati šansu da dodatno zaradi u zavisnosti od rezultata.

Za svaku pobjedu 2,7 miliona eura

Svaka pobjeda u Ligi prvaka se nagrađuje sa novih 2,7 miliona eura, a remi sa 900.000.

Na sve to nisu uračunati prihodi od televizijskih prava, ulaznica i marketinške aktivnosti, što će znanto pomoći klubu na planu potpune finansijske konsolidacije.

Prve utakmice grupne faze Lige prvaka su na programu 18. i 19. septembra, a posljednje 11. i 12. decembra.

Svoje protivnike u grupnoj fazi, saznat će u žrijebu koji se održava danas u Monte Carlu u 18 sati.

UEFA smanjila kaznu, Zvezda sa navijačima u Ligi prvaka

Nogometnom klubu Crvena zvezda uvažena je žalba od UEFA i naredni meč moći će pred publikom da dočeka rivala u Ligi prvaka.

Nepun dan poslije historijskog plasmana u elitno takmičenje UEFA je sa dva meča suspenzije smanjila kaznu na jedan, koji je odrađen protiv Salzburga u doigravanju, pa će izabranici Vladana Milojevića na premijeri imati podršku punog stadiona “Rajko Mitić”.

“Žalba je urodila plodom, odnosno pravni tim šampiona Srbije uradio je fantastičan posao u Nionu”, navodi se na klupskom sajtu.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Fudbaleri Salzburga, nakon remija 0:0 u Beogradu, večeras su na svom terenu remizirali 2:2 sa Crvenom zvezdom koja je tako uspjela proći u grupnu fazu takmičenja. Golove za domaću ekipu je postigao Dabbur u 45. i 48. minuti, a za Zvezdu Ben Nabouhane u 65. i 66. minuti. U Salzburgu je Milan Bošković.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO