Raspored

Svjetskog prvenstva

Hrvatsku reprezentaciju napustio i Subašić

Odluku o odlasku Subašić je donio prije Svjetskog prvenstva u Rusiji (EPA)

Nakon Vedrana Ćorluke i Marija Mandžukića, od dresa hrvatske nogometne reprezentacije oprostio se i golman Danijel Subašić.

Golman reprezentacije koja je, na nedavno održanom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto, odluku da više neće igrati za Hrvatsku objavio je na Instagramu.

“Došlo je vrijeme da se i ja, nakon 10 godina u reprezentaciji, oprostim od najdražeg nam dresa. Bilo je ovo dugo putovanje, još od prvog poziva 2008. i ispunjenja sna jednog ‘golmančića’ iz Zadra, a potom puno truda i rada, kao i godine strpljenja na klupi da postanem broj jedan – odnosno meni omiljeni 23”, napisao je Subašić.

Zahvalio je svim trenerima, a najviše Slavenu Biliću, koji ga je prvi pozvao u reprezentaciju, i Zlatku Daliću koji je Hrvatsku vodio do finala Svjetskog prvenstva.

 

Naveo je i kako je odluku donio prije Svjetskog prvenstva jer je reprezentativnu karijeru želio završiti upravo na najvećem natjecanju.

“Svatko od nas ima neki rok trajanja i na nama je procijeniti koliko dugo možemo igrati. Možda sam mogao još jedan ciklus odigrati, ali to bi možda bilo previše. Ovako želim da moji dragi kolege koji čekaju svoju priliku ostvare svoje snove, kao što sam i ja ostvario igrajući za Hrvatsku. Na mladima svijet ostaje i oni su hrvatska budućnost”, naveo je Subašić.

Rusiju će pamtiti cijelog života

Osim puta do finala, posebno se osvrnuo na navijački doček u Zagrebu, Zadru i cijeloj Hrvatskoj, priznajući da su mu to bili “najljepši, najemotivniji trenuci karijere koji su, zajedno s mjesec dana u Rusiji, obilježili i definirali priču u reprezentaciji”.

“Zajedništvo, skromnost i prijateljstvo iz Rusije pamtit ću cijeli svoj život. O utakmicama neću pričati; pričali smo na terenu skupa, jedan za drugoga, bacali se na glavu, plakali od sreće, igrali pod injekcijama, gutali tablete k'o bombone, sve za nas, za naš dres, za naš narod, za našu povijesnu svjetsku srebrnu medalju. Sva klupska natjecanja ne mogu se usporediti ni blizu igranju za hrvatsku reprezentaciju, osjećaju i emocijama pri intoniranju Lijepe naše prije svake utakmice”, zaključio je Subašić.

 

Hrvatski mediji javljaju kako je moguće da, nakon Ćorluke, Mandžukića i Subašića, do kraja tjedna odluku o napuštanju reprezentacije donese i Luka Modrić, igrač koji je proglašen najboljim na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvor: Al Jazeera i agencije