Real Madrid drugi finalista klupskog SP-a

Bale slavi sa saigračima prvi gol: Velšanin postigao sva tri gola Reala (AP)

Evropski nogometni prvak Real Madrid igrat će u finalu FIFA-inog Svjetskog klupskog prvenstva nakon što je u Abu Dabiju savladao japansku Kashimu Antlers sa 3:1, uz tri gola Velšanina Garetha Balea.

„Kraljevski klub“ je s lakoćom prošao u finale, iako je azijski prvak u prvom dijelu bio bolja ekipa. No, u 44. minuti precizna kombinacija Marcela i Balea odvela je Velšanina samog ispred japanskog golmana, a Bale akciju završava udarcem u suprotni ugao za vodstvo Reala.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, u 53. minuti, stoperi Kashime griješe i praktički predaju loptu Baleu, koji je nemilosrdan za 2:0.

Rekordni broj titula

Samo dvije minute kasnije Bale dolazi do „hat-tricka“ snažnim udarcem iskosa i Real je konačno „slomio“ Japance. U 78. minuti Kashima je smanjila preko Shome Doija i to je bio konačan rezultat utakmice.

Real će u finalu 22. decembra tražiti svoj rekordni četvrti naslov, a protivnik će mu biti domaćin turnira, tim Al Ain iz UAE-a.

Al Ain, kojeg vodi hrvatski trener Zoran Mamić, u utorak je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio južnoameričkog prvaka River Plate iz Buenos Airesa.

Izvor: Agencije