Jake mjere sigurnosti za meč Albanija – Srbija

Utakmica u oktobru prekinuta je kada se iznad terena Partizana pojavio dron sa zastavom 'velike Albanije' (AP)

Kao jamstvo sigurnosti, Nogometni savez Albanije će dostaviti državnoj policiji spisak s imenima i prezimenima navijača koji će 8. listopada na stadionu “Elbasan Arena” gledati kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2016. između nogometnih reprezentacija Albanije i Srbije.

Direktor policije Albanije Haki Cako, sastao se u utorak u Tirani s predsjednikom Nogometnog saveza Albanije Armandom Dukom, gdje su razgovarali o poduzimanju zajedničkih mjera kako bi se stekli uvjeti za normalno odvijanje uzvratne utakmice Albanija – Srbija, okarakterizirane kao meč visokog rizika.

Kako je priopćeno iz krovne kuće albanskog nogometa, Cako i Duka su razgovarali o sigurnosnim mjerama koje se trebaju poduzeti uoči dolaska gostujućih igrača, navijača i drugih osoba iz Srbije.

Šef albanske policije ustvrdio je da će policija poduzeti sve mjere angažiranjem ljudskih i logističkih kapaciteta te najavio ta će te mjere uoči, tijekom i nakon utakmice biti podignute na najvišu razinu.

“Mjere sigurnosti bit će raznovrsne – kako iz zraka, tako i na kopnu, ali tvrdim da namjera policije nije naškoditi navijačima ili odvratiti ih. Jedini cilj je osigurati odvijanje ove utakmice, a time i pomoći našem nacionalnom timu”, istaknuo je Cako, kako prenosi Anadolija.

S druge strane, Duka je najavio da će Savez, kao jamstvo sigurnosti, dostaviti policiji spisak s imenima i prezimenima svih navijača koji su kupili karte.

Za mnoge je u Albaniji ovo utakmica povijesnog značaja, koju bi, prema najavama, trebao uživo gledati i premijer Srbije Aleksandar Vučić, zajedno s albanskim kolegom Edijem Ramom.

Utakmica Srbija – Albanija, koja se igrala u listopadu pošle godine u Beogradu, prekinuta je u 41. minuti, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letjelica (dron) sa zastavom “velike Albanije”, nakon čega su uslijedili incidenti.

Izvor: Agencije