Kukasti krst na travnjaku Poljuda

Tijekom prvog poluvremena utakmice Hrvatska – Italija na južnom dijelu poljudskog travnjaka primijećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ.

U poluvremenu utakmice djelatnici stadiona su pokušali popraviti taj dio travnjaka, ali i u drugom poluvremenu utakmice taj dio je i dalje svojim izgledom podsjećao na “svastiku”.

“Iako je utakmica odigrana bez navijača, policija je očito strahovala od neke diverzije. No, tijekom utakmice na travnjaku je primijećen, veličine 10 puta 10 metara, kukasti križ na travnjaku”, javio je Al Jazeerin reporter, Stipe Sladoljev.

Ne zna se tko je to mogao iscrtati, javlja Sladoljev, pa se nagađa da se to možda dogodilo tijekom prošle noći ili nekoliko dana prije, a da se nije vidjelo na dnevnom svjetlu nego kad padne mrak i reflektori obasjaju travnjak.

Vidljivo pod reflektorima

“Najvjerojatnije je trava polivena tekućinom koja je travu spalila. Pretpostavlja se da je to još jedna diverzija u borbi hrvatskih navijača protiv Hrvatskog nogometnog saveza. No, Hrvatsku vrlo moguće čeka nova kazna. Podsjećam, igranje pred praznim tribinama večeras bila je kazna za uzvikivanje pozdrava ‘Za dom – spremni’ na utakmici protiv Norveške i nerede na utakmici protiv Italije u Milanu”, javlja Sladoljev.

Talijanski novinari koji su na Poljudu pratili utakmicu u svojim prijenosima više su puta rekli kako je na travnjaku stadiona primijećena “svastika”.

Utakmica kvalifikacija za Euro 2016, između Hrvatske i Italije, završena je neriješenim rezultatom 1:1.

Izvor: Al Jazeera i agencije