Vladimir Kličko: Još ništa od penzije

Ukrajinski bokser je dominantna figura u posljednjem desetljeću (Reuters)

Ukrajinski boksač, 39-godišnji višestruki svjetski prvak u teškoj kategoriji, Vladimir Kličko izjavio je da ne misli prekinuti karijeru jer se još osjeća dobro te da ništa nije bolje od zarađivanja za život prebijanjem ljudi.

Ukrajinski boksač je dominantna figura u posljednjem desetljeću, nedodirljiv za suparnike koje je redom pobjeđivao u borbama za naslov svjetskog prvaka, što ga je dovelo u poziciju da se mjeri s najvećim legendama boksačkog sporta poput Joea Louisa ili Larryja Holmesa.

Kad u subotu uđe u ring u Madison Square Gardenu i stane nasuprot Amerikancu Bryantu Jenningsu, Kličko će izjednačiti Louisov rekord od 27 borbi za naslov najboljeg teškaša.

Impresivna statistika

Uspije li, pak, pobijediti devet godina mlađeg suparnika, još će mu samo jedna obrana naslova nedostajati kako bi se izjednačio s Larryjem Holmesom koji je 19 puta uspješno zaustavljao svoje izazivače i zadržavao pojas svjetskog prvaka, prenosi Hina.

“Koliko sam dugo prvak, koliko sam naslova osvojio… Ne želim se uspoređivati ni s jednim velikanom. Oni su još moji idoli. Oni su ikone”, izjavio je Kličko uoči subotnje borbe protiv suparnika koji u šest godina profesionalnog bavljenja boksom još uvijek ne zna za poraz, a ostvario je 19 pobjeda.

No, to je i dalje ništa u usporedbi s impresivnom statistikom Klička, koji je u dosadašnjih 66 profesionalnih borbi ostvario 63 pobjede, a tri su njegove borbe završile neodlučenim ishodom.

‘Zarađivanje prebijanjem ljudi

“Dok god sam zdrav i motiviran, borit ću se. Ne osjećam se star, loš ili spor. Ima li što bolje od toga da si najbolji čovjek na svijetu i da zarađuješ za život prebijanjem ljudi?”, retorički se zapitao Kličko pred predstavnicima medija u Madison Square Gardenu.

Kličkov izazivač iz Philadelphije ne želi postati 18. boksač protiv kojeg će Ukrajinac obraniti naslov svjetskog prvaka i vjeruje da ima dobre izglede preoteti mu pojas.

“Moja je prednost mladost. Ne može se poreći da je mladost uvijek prednost. Brzina. I brzina je prednost. Ima stvari koje su očite”, izjavio je 30-godišnji Bryant Jennings.

Izvor: Agencije