Jansrudu pobjeda i Mali globus u Super G-u

Maze, Vonn i Fenninger na pobjedničkom prostoru u Garmisch Partenkirchenu (Reuters)

Norveški skijaš Kjetil Jansrud stigao je do šeste ovosezonske pobjede u Svjetskom kupu na superveleslalomu (Super G) u Kvitfjellu te time po prvi put u karijeri osvojio Mali kristalni globus, prenose svjetske agencije.

Jansrud je sjajno iskoristio prednost “domaćeg terena” i po četvrti put slavio na stazi u Kvitfjellu u utrkama Svjetskog kupa.

On je tehnički zahtjevnu stazu savladao za 1:37.44 minute te za 24 stotinke sekunde nadmašio Austrijanca Vincenta Kriechmayra.

Treće mjesto osvojio je Kanađanin Dustin Cook sa 33 stotinke zaostatka za pobjednikom.

S novih 100 bodova, 29-godišnji Jansrud stigao je do 476 bodova u utrkama Super G-a ove sezone i ostvario nedostižnu prednost u redoslijedu za Mali kristalni globus.

Italijan Dominik Paris (353) utrku je završio kao četvrti, a Austrijanci Matthias Mayer (274) i Hannes Reichelt (207) su jedan za drugim napravili grešku na istom mjestu i ostali su bez bodova.

Jansrud (1.076) je u ukupnom redoslijedu za Veliki kristalni globus smanjio zaostatak za Austrijancem Marcelom Hirscherom (1.128) na 52 boda.

Hirscher je “preskočio” vikend u Norveškoj i koncentrirao se na predstojeće tehničke utrke, veleslalom i slalom na 54. Pokalu Vitranc, koji su na rasporedu sljedeće subote i nedjelje u Kranjskoj Gori.

Rekorderka slavila

Američka skijašica Lindsey Vonn slavila je na nedjeljnoj utrci u superveleslalomu (Super G) voženoj u njemačkom Garmisch Partenkirchenu, nadmašivši vodeći dvojac u Svjetskom kupu, Slovenku Tinu Maze i Austrijanku Annu Fenninger.

Vonn nije u utrci za Veliki kristalni globus, ali Maze i Fenninger koje jesu, ostale su iza rekorderke po broju pobjeda u Svjetskom kupu u Garmischu.

Američka skijašica je prošla stazom za 1:16.65 minute, nadmašivši drugoplasiranu Slovenku za 20, a treću Fenninger za 36 stotinki sekunde.

Vonn je tako stigla do šeste pobjede u ovoj sezoni i ukupno 65. u karijeri, a trijumf joj je donio i vodstvo u redoslijedu Svjetskog kupa u superveleslalomu.

Ona ima 440 bodova, osam više od Fenninger (432) s kojom će se na završnici Svjetskog kupa u francuskom Meribelu boriti za Mali kristalni globus.

Izvor: Agencije