Druga pobjeda Anne Fenninger u dva dana

Anna Fenninger slavila je u Banskom ispred Tine Maze i Lindsey Vonn (Reuters)
Anna Fenninger slavila je u Banskom ispred Tine Maze i Lindsey Vonn (Reuters)

Austrijska skijašica Anna Fenninger slavila je u ponedjeljak u superveleslalomu Svjetskog kupa u Banskome, te je u dva dana ostvarila dvije pobjede u bugarskom zimovalištu.

Drugo mjesto osvojila je Slovenka Tina Maze, sa 16 stotinski zaostatka, dok je treća bila Amerikanka Lindsey Vonn koja je za pobjednicom zaostala 28 stotih dijelova sekunde.

Iako je ostvarila dvije pobjede u nizu, Fenninger nije uspjela skinuti Tinu Maze s vodećeg mjesta u ukupnom poretku Svjetskog kupa, i to zato što je Maze u obje utrke bila druga.

Maze i dalje vodi s 1145 bodova, a drugoplasirana Fenninger ima 44 boda manje.

Do kraja sezone preostalo je još osam utrka, a skijašice sada sele u Garmisch Partenkirchen gdje će u subotu voziti spust, a u nedjelju superveleslalom.

Fenninger je prošle sezone uzela naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa, a Tina Maze sezonu ranije, kada je skupila rekordnih 2414 bodova.

Vonn kritizirala uvjete u Banskom

Trećeplasirana u današnjoj utrci, američka skijašica Lindsay Vonn odbila je nastupiti u slalomu na nedjeljnoj alpskoj kombinaciji za Svjetski kup u Banskom, a uvjete na stazi nazvala je preopasnima.

Lindsay Vonn, skijašica s najviše pobjeda u Svjetskom kupu, bila je u skupini natjecateljica koje su kritizirale organizatore utrke u Banskom i čelnike FIS-a koji su dopustili da se natjecanje održi unatoč preopasnim uvjetima na stazi.

“Ovo je bilo smiješno, na ovakvom je snijegu bilo preopasno skijati. Morala sam cijelo vrijeme usporavati, jer ništa nisam vidjela. Najvažnije mi je da sam neozlijeđena stigla do cilja”, komentirala je Vonn nakon što je završila prvu dionicu alpske kombinacije, a od nastupa u slalomu je odustala.

Austrijanka Nicole Hosp, ukupna pobjednica Svjetskog kupa 2007. godine, također nije uspjela završiti slalomsku utrku u nedjelju i pridružila se Vonn u kritikama na račun organizatora.

“Staza je bila očajna, puna rupa. Tako je bilo sva tri dana. Ne znam kako su mogli dopustiti da se to dogodi”, izjavila je Hosp.

Organizatori utrke u Banskom inzistirali su na održavanju alpske kombinacije jer nisu željeli otkazati još jedno natjecanje, nakon što su zbog magle i slabe vidljivosti to morali učiniti u petak i subotu s utrkama u superveleslalomu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO