Engleski navijači protestiraju zbog skupih ulaznica

Devet od deset navijača u Engleskoj smatra da je nogomet preskup i da se odanost i predanost navijača svojim klubovima iskorištava (Getty Images)

Navijači premijerligaških klubova ovog će vikenda prosvjedovati zbog, kako navode na svojoj internetskoj stranici, visoke cijene ulaznica za utakmice.

Kako navodi Federacija nogometnih navijača, ljubitelji nogometa diljem zemlje priključit će se ovoj inicijativi i prosvjedu, kojim će pozvati klubove da smanje cijenu karata za utakmice.

Navode kako su navijači klubova “specijalna skupina” i jedna od najvećih snaga Premier lige te da bi klubovi to trebali prepoznati i sniziti cijene karata.

“U posljednjih 25 godina mnogo se novca ulilo u nogomet, bogatili su se igrači, vlasnici, direktori i agenti. Mislimo da je vrijeme da i navijači osjete neke benefite od toga”, rekao je Kevin Miles, izvršni predsjednik FSF-a.

‘Najskuplja karta na svijetu’

“Devet od deset navijača smatra da je nogomet preskup i da se odanost i predanost navijača svojim klubovima iskorištava”, dodao je.

Miles ističe da nije samo Premier liga skupa, već dobivaju pritužbe navijača koji se žale i zbog cijene karata na nižim razinama natjecanja.

Britanski mediji pišu da prosječna cijena karte na utakmicama Premier lige iznosi 53,76 funti, što je čini najskupljom na svijetu.

Kako prenosi Tanjug, navijači planiraju istaknuti transparente na predstojećim utakmicama, uključujući i derbije između Evertona i Liverpoola te Arsenala i Manchester Uniteda.

Postoje nagovještaji da će neki klubovi spriječiti isticanje transparenata.

Izvor: Al Jazeera i agencije