Marchisio i Balotelli za pobjedu Italije

Mario Balotelli postigao je drugi, pokazalo se - i pobjednički gol za Italiju (EPA)

Još jedan susret europskih velikana, u kojem su snage odmjerile Italija i Engleska, igrao se na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a bolji su bili “Azzurri”.

Italija je u Manausu, pred 39.800 gledatelja na stadionu Arena Amazonia, svladala Englesku rezultatom 2:1.

Strijelci za Italiju bili su Claudio Marchisio i Mario Balotelli, a za Englesku je pogodio Daniel Sturridge.

Ovom pobjedom Italija se pridružila Kostarici sa tri boda na čelu ljestvice, dok je Engleska ostala bez bodova, baš kao i Urugvaj.

Kostarika iznenadila Urugvaj

U prvom susretu skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu Kostarika je iznenađujuće u Fortalezi na stadionu Castelao Arena svladala Urugvaj s 3:1.

Poveo je Urugvaj golom Edinsona Cavanija iz 11-erca, ali u samo tri minute početkom nastavka preokret su donijeli Joel Campbell i Oscar Duarte. Pobjedu Kostarike potvrdio je pred kraj susreta Marcos Urena.

U idućem kolu igraju Urugvaj – Engleska i Italija – Kostarika.

Kolumbija deklasirala Grčku

Reprezentacija Kolumbije pobijedila je u Belo Horizonteu nogometaše Grčke rezultatom 3:0 u prvom susretu skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Strijelci za Kolumbiju, koja je ovom pobjedom potvrdila status favorita u skupini, postigli su Pablo Armero, Teofilo Gutierrez i James Rodriguez.

Utakmicu je na stadionu Mineirao pratilo 57.174 gledatelja, uglavnom navijača kolumbijske reprezentacije.

U drugom susretu ove skupine, koji je odigran rano jutros po srednjoeuropskom vremenu, Obala Bjelokosti je u Recifeu svladala Japan rezultatom 2:1.

Na stadionu Arena Pernambuco, pred 40.267 gledatelja, poveo je Japan, golom Keisukea Honde, a preokret su u nastavku, u samo dvije minute donijeli Wilfried Bony i Gervinho.

Ovom pobjedom Obala Bjelokosti se bodovno izjednačila s Kolumbijom na vrhu ljestvice. Oba sastava imaju po tri boda, dok je Japan bez bodova, kao i Grčka.

U idućem kolu igraju Kolumbija – Obala Bjelokosti i Japan – Grčka.

Izvor: Agencije