Ibišević: Nema mjesta za negativne stvari

Jedan od vodećih nogometaša reprezentacije Bosne i Hercegovine tokom kvalifikacija za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu Vedad Ibišević, tokom današnjeg druženja sa novinarima u Sarajevu, ističe kako u nacionalnom timu BiH vlada odlična atmosfera pred sutrašnji polazak iz bh. prijestolnice.

Naredna stanica „Zmajeva“ je američki grad St. Louis gdje će 30. maja igrati kontrolni duel sa selekcijom Obale Slonovače, a 3. juna će u Chicagu igrati protiv Meksika.

„Pripreme smo dobro odradili i dobro su prošle. Odradili smo dosta treninga, bilo je manjih problema kod nekih igrača, ali to je normalno“, kaže tokom razgovora sa novinarom Al Jazeere.

„Atmosfera među nogometašima je dobra, tu se nije ništa promijenilo. Sada su svi definitivno svjesni da idemo na SP i da nema mjesta za negativne stvari, da sami sebi kvarimo ovo što smo do sada napravili.“

Uspomene iz St. Louisa

Član njemačkog Stuttgarta proveo je dosta života u američkom St. Louisu, za koji ga veže dosta uspomena.

„Svaki put je fino ponovo biti tamo. Ima dosta Bosanaca u St. Louisu kojima će biti veoma drago što dolazimo. I ja se isto tako veselim što ću ponovo biti u tom gradu.“

Nakon prijateljskih duela u SAD-u, BiH odlazi u Brazil gdje će u grupi F podijeliti megdan sa jednim od favorita za osvajanje naslova Argentinom, a u grupi su još Nigerija i Iran.

„Svima je jasno da je Argentina favorit i da nam u prvoj utamici neće biti lako, ali moramo pokušati da u toj utakmici napravimo iznenađenje. Onda dolaze dvije utakmice u kojima mi trebamo da tražimo realno svoju šansu, ako želimo dalje, što je realno moguće. Ipak, bit će teško jer i Nigerija i Iran imaju svoje kvalitete i isto žele drugi krug“, ističe Ibišević.

Dobre šanse Hrvata

Sam turnir otvara Brazil sa Hrvatskom, za koju bh. napadač smatra da je veoma kvalitetna selekcija i da će favoriziranim „Kariokama“ biti žestok protivnik u grupa A.

„Hrvati imaju jako dobre šanse. Borit će se sa Brazilom za prva dva mjesta, mada i Meksiko je neugodan protivnik koji može iznenaditi. Mislim da bi Hrvatska realno trebala, zbog kvalitete svojih igrača, proći dalje“, ističe Ibićević.

Šestog dana juna, „Zmajevi“ će stići u svoju brazilsku bazu u Guaraju, a posljednja provjera planirana je tri dana kasnije sa mladim timom Santosa.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO