Felipe Massa naredne sezone u Williamsu

Massa će biti peti brazilski vozač, nakon Ayrtona Senne, Nelsona Piqueta, Rubensa Barrichella i Brune Senne, koji će voziti bolid Williamsa (EPA)

Brazilski vozač Felipe Massa od slijedeće će sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 voziti za ekipu Williams, gdje će zamijeniti Pastora Maldonada iz Venezuele.

Massa (32) nakon sedam godina odlazi iz Ferrarija s kojim je pobijedio na 11 utrka, a 2008. godine izgubio je u borbi za naslov prvaka planete od Britanca Lewisa Hamiltona za samo jedan bod.

Massu će u Ferariju zamijeniti svjetski prvak iz 2007. Finac Kimi Raikkonen.

„Još kada sam bio dječak sanjao sam da vozim za Ferrari, Williams ili McLaren. Sada mogu reći da sam vozio za čak dvije velike momčadi”, kazao je Massa prilikom predstavljanja u središtu Williamsa u Velikoj Britaniji.

Težak period

„Nadam se da će moje iskustvo pomoći ekipi da prebrodi težak period.“

On će biti peti brazilski vozač nakon Ayrtona Senne, Nelsona Piqueta, Rubensa Barrichella i Brune Senne koji će voziti bolid Williamsa, a drugi vozač te ekipe ostaje Finac Valtteri Bottas.

Još kada sam bio dječak sanjao sam da vozim za Ferrari, Williams ili McLaren. Sada mogu reći da sam vozio za čak dvije velike momčadi”, kazao je Massa prilikom predstavljanja u središtu Williamsa u Velikoj Britaniji.

Massu će u Ferariju zamijeniti svjetski prvak iz 2007. Finac Kimi Raikkonen.

Izvor: Agencije