Treća uzastopna pobjeda Chelsea

Hazard je doveo Chelsea u vodstvo iz jedanaesterca u 22. minuti, a potom u 45. minuti asistirao Fernandu Torresu za 2:0 (Getty Images)

Nogometaši Chelsea ostvarili su i treću uzastopnu pobjedu na otvaranju engleskog prvenstva.

Rooney pauzira četiri sedmice

Napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Wayne Rooney pauzirat će najmanje četiri sedmice, nakon što je za vrijeme utakmice protiv Fulhama zaradio posjekotinu na lijevom bedrenom mišiću.

Rooney je stradao nakon starta Huga Rodallege i nakon utakmice je prevezen u bolnicu, gdje mu je rana obrađena.

“Wayne je zaradio duboku ranu, zbog koje će pauzirati najmanje četiri sedmice. Kod takvih rana postoji opasnost od infekcije, zbog čega moramo biti oprezni,” kazao je menadžer Uniteda Alex Ferguson.

Nakon Wigana i Readinga, “Plavci” su u subotu na svom Stamford Bridgeu pobijedili Newcastle United 2:0, a junak susreta ponovo je bio belgijski reprezentativac Eden Hazard.

Belgijanac, koji je ovoga ljeta stigao iz Lillea za 35 miliona eura, doveo je Chelsea u vodstvo iz jedanaesterca u 22. minuti, a potom je u 45. minuti asistirao Fernandu Torresu za 2:0.

U ranije odigranom susretu Everton je u Birminghamu pobijedio Aston Villu 3:1, a jedan od najboljih igrača utakmice bio je hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, koji je postigao treći pogodak za goste u 44. minuti, a potom je u 58. minuti iznudio isključenje Ciarana Clarka.

Strijelci za Everton bili su i Steven Pienaar (3), te Marouane Fellaini (31), dok je utješni gol za Villu djelo Karima El Ahmadija (74).

Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Fulham sa 3:2, a prvi gol za “Crvene vragove” postigao je Robin van Persie u 10. minuti.

Boltov dres

Strijelci za United bili su i Shinji Kagawa (35) te Rafael (41), a za Fulham Damien Duff (3) i Nemanja Vidić (64, autogol).

Meč na Old Traffordu je uživo pratio najbrži čovjek na svijetu, Jamajčanin Usain Bolt, koji je od domaćina dobio dres s brojem 9,63 što je njegovo vrijeme s kojim je na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu osvojio zlatnu medalju u utrci na 100 metara.

Tottenham je ponovo razočarao, na White Hart Laneu je remizirao protiv West Bromwich Albiona 1:1.

Spursi su poveli golom Benoita Assou-Ekotta (74), a u sudijskoj nadoknadi je izjednačio James Morrison.

Meč Sunderland – Reading odgođen je zbog jake kiše i poplavljenog terena.

Rezultati: Chelsea – Newcastle United 2:0, Aston Villa – Everton 1:3, Manchester United – Fulham 3:2, Norwich City – QPR 1:1, Southampton – Wigan 0:2, Tottenham – WBA 1:1, Swansea City – West Ham 3:0.

Nedjelja: Stoke City – Arsenal, Liverpool – Manchester City.

Poredak: Chelsea 9 bodova, Swansea i Everton po 6, WBA 4, Fulham, Manchester City, Manchester United, Wigan, Newcastle, West Ham po 3, Stoke, Arsenal, Sunderland, Tottenham, Reading, Norwich, QPR po 1, Southampton, Aston Villa i Liverpool bez bodova.

Izvor: Agencije