United neće dovoditi nova pojačanja

Robin Van Persie je najveće ovosezonsko pojačanje Uniteda (Reuters)

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson rekao je u petak da njegov klub do kraja prijelaznog roka neće dovoditi nove igrače.

Ljetni prijelazni rok za ovu sezonu traje do 31. augusta u ponoć, a tim sa Old Trafforda je već doveo Robina van Persieja, Shinjia Kagawu, Alexandera Buttnera, Angela Henriquesa i Nicka Powella.

“Definitivno više nećemo dovoditi igrače, do kraja prijelaznog roka je ostalo još par dana i za sada nema naznaka novih transfera. Van Persie je odradio nekoliko treninga. Idealno bi bilo kada bi imao dvije ili tri utakmice, ali predstoji nam meč sa Fulhamom kod kuće i sva je prilika da će biti u startnoj postavi”, rekao je Ferguson engleskim medijima.

Konkurencija Evri

On je istakao da dolazak bivšeg lijevog beka Vitessea Buttnera predstavlja konkurenciju Patriceu Evri, koji je u posljednjih nekoliko sezona odigrao veliki broj mečeva.

“Trenutno imamo dosta povrijeđenih igrača u posljednjoj liniji. Evra može igrati i na poziciji centralnog beka, što je radio u prošlosti. Ipak, dolazak Buttnera predstavlja veliko pojačanje za tim”, rekao je Ferguson.

Poslije neočekivanog poraza na startu šampionata od Evertona, United ovog vikenda dočekuje ekipu Fulhama.

“Gledao sam ih u subotu, igraju prilično dobro. Klub je znatno napredovao od kako je sa Royom Hodgsonom igrao finale Lige Evrope. Očekujem težak meč, ali igramo kod kuće, moramo reagirati poslije poraza i zabilježiti dobar rezultat”, zaključio je Ferguson.

Izvor: Agencije