Azzurri neće trpjeti uvrede za Balotellija

Balotelli ranije izjavio da neće tolerirati uvrede i da bi „ubio“ kada bi mu neko bacio bananu na ulici ili na teren (EPA)

Selektor nogometne reprezentacije Italije Cesare Prandelli izjavio je u četvrtak da će kompletna ekipa napustiti teren u slučaju rasističkih uvreda napadaču „Azzurra“ i engleskog prvaka Manchester Cityja Mariju Balotelliju tokom Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Balotelli je dan ranije izjavio da neće tolerirati uvrede i da bi „ubio“ kada bi mu neko bacio bananu na ulici ili na stadionu.

„Ako bude rasističkih uvreda ka Balotelliju, učinit ćemo nešto za Marija i napustiti teren“, rekao je selektor Prandelli.

Italijanski selektor dodao je da ga ne brine manjak utakmica u pripremnom periodu, jer je meč protiv Luksemburga otkazan zbog zemljotresa u Italiji.

„Nisam zabrinut, momci naporno rade i jedva čekaju da izađu na teren. Pokazali su maksimalnu spremnost. Više me brine što ćemo, izuzev Balotellija, imati najlakši i najniži tim na prvenstvu, posebno u napadu“, kazao je Prandelli.

Italija će na Evropskom nogometnom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj igrati u grupi C protiv selekcija Španije, Irske i Hrvatske.

Izvor: Agencije