Wizz Air će povezati Mostar s Njemačkom, Italijom, Poljskom, Jordanom

Prema rangiranju na web lokaciji Airlineratings, Wizz Air je najbolja niskobudžetna aviokompanija u Evropi za 2020. godinu.

O saradnji Zračne luke Mostar i Wizz Aira, razgovarali su predstavnici gradskih vlasti Mostara, aerodroma i aviokompanije (EPA)

Osim sa Njemačkom, mostarski aerodrom bi uskoro mogao biti povezan s Poljskom, Mađarskom, Italijom i Jordanom, javlja Fena

Rezultat je to razgovora koje su u Budimpešti imali predstavnici gradske vlasti Mostara i tamošnjeg aerodroma s predstavnicima mađarske kompanije „Wizz Air“.

O saradnji Zračne luke Mostar i Wizz Aira, u Budimpešti su razgovarali gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktor aerodroma Ivan Ljubić i predsjednik uprave mađarske aviokompanije Robert Carey.

Uskoro sezonski letovi za Duesseldorf

Prema priopćenju iz gradske uprave Mostara, nakon usklađivanja potrebnih procedura najavljeno je otvaranje zračne veze iz Mostara prema jednom od italijanskih gradova već na ljeto.

S dolaskom nove turističke sezone dogovoreni su redoviti sezonski letovi za Duesseldorf, a uskoro bi trebali slijetati i čarter avioni iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana.

Prema rangiranju na web lokaciji Airlineratings, Wizz Air je najbolja niskobudžetna aviokompanija u Evropi za 2020. godinu, prenijela je Fena.

Izvor: Agencije