Sve više aviokompanija uvodi obaveznu vakcinaciju osoblja

Virgin Australia i Qantas Airways zatražili su, među ostalim, od svojih pilota, osoblja i radnika na aerodromima da se cijepe do 15. novembra.

Podržavamo sve mere koje je provela vlada kako bismo bili sigurni da su putnici cijepljeni, rekla je Jayne Hrdlicka, izvršna direktorica kompanije Virgin Australia (EPA)

Sve veći broj aviokompanija u azijsko-pacifičkoj regiji uputio je zahtjev svom osoblju da se cijepi protiv korona virusa, a učinili su to ovih dana i Virgin Australia te Qantas Airways, javlja Reuters.

Virgin Australia je priopćila da piloti, osoblje u avionu i radnici koji rade na aerodromu, moraju biti u potpunosti cijepljeni do 15. novembra, dok će ostalo osoblje imati rok do 31. marta naredne godine.

“Također, podržavamo sve mere koje je provela vlada kako bismo bili sigurni da su putnici cijepljeni”, rekla je Jayne Hrdlicka, izvršna direktorica aviokompanije.

Veliki gradovi u ‘lockdownu’

U Australiji su u “lockdownu” gradovi Sydney, Melbourne i Canberra zbog slučajeva korona virusa koji su doveli do zatvaranja državne granice, a što je otežalo domaća putovanja.

Kako se navodi u vijesti koju prenosi Tanjug, Australija nije zahtijevala od ljudi da se cijepe za putovanja, ali neke države ih zahtijevaju za ulazak u određenim slučajevima.

Aviokompanije Singapore Airlines, Malaysia Airlines i Cathay Pacific Airways iz Hong Konga su među onima koji već imaju obaveznu vakcinaciju svoje posade.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO