Amerikanci mogu od sada da kupuju Tesla aute bitcoinom

Glavni izvršni direktor Tesle, Elon Musk, objavio je da se od sada u SAD-u mogu kupovati automobili ove kompanije i kriptovalutom bitcoin.

Musk je prošlog mjeseca otkrio da je Tesla kupio bitcoine u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara i da će uskoro početi da prihvata najpopularniju svjetsku kriptovalutu kao sredstvo plaćanja (EPA)

Glavni izvršni direktor Tesle, Elon Musk, objavio je da se od sada u SAD-u mogu kupovati automobili ove kompanije i kriptovalutom bitcoin.

“Sada možete da kupite Teslu bitcoinima”, napisao je Musk na Twitteru kasno u utorak navečer, dodajući da će ljudi van SAD-a moći da kupuju Teslina vozila bitcoinom “kasnije ove godine”, ne precizirajući u kojim zemljama, prenosi Tanjug CNCB.

Musk je prošlog mjeseca otkrio da je Tesla kupio bitcoine u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara i da će uskoro početi da prihvata najpopularniju svjetsku kriptovalutu kao sredstvo plaćanja.

Dobit od bitcoina

Da bi prihvatao uplate u najpopularnijoj svjetskoj digitalnoj valuti, Tesla će, prema Muskovim riječima, koristi “interni”, kao i “softver otvorenog koda”.

Američki proizvođač električnih automobila Tesla ostvario je otprilike milijardu dolara dobiti na papiru od ulaganja u bitcoine, kazao je sredinom februara Daniel Ives, analitičar kompanije Wedbush Securities.

Kompanija je “na putu da od ulaganja u bitcoin zaradi više nego od prodaje svojih električnih vozila (EV) u cijeloj 2020. godini”, ocijenio je Ives, prenio je Tanjug CNBC.

Izvor: Agencije