Vojska stigla u British Petroleum

Britanska vlada naredila je vojnicima da pomognu u isporuci goriva kako bi se pronašlo rješenje za nedostatak vozača cisterni i isporuke naftnih derivata na benzinske pumpe.

Na mnogim pumpama u Velikoj Britaniji proteklih dana nije bilo goriva, čija je nestašica uzrokovala probleme, tučnjave i panične kupovine vozača koji su pravili zalihe goriva (Reuters)

Britanska vojska u borbenoj opremi stigla je u skladište naftne kompanije British Petroleum, nakon što je vlada naredila vojnicima da pomognu u isporuci goriva kako bi se pronašlo rješenje za nedostatak vozača cisterni i isporuke naftnih derivata na benzinske postaje, javlja Reuters.

Na mnogim postajama u Velikoj Britaniji proteklih dana nije bilo goriva, čija je nestašica uzrokovala probleme, tučnjave i panične kupovine vozača koji su pravili zalihe goriva u bocama za vodu, jer je nedostatak vozača cisterni doveo lanac opskrbe do točke pucanja.

“Kao dodatne mjere predostrožnosti, dodali smo još vozača. Situacija se popravlja iz dana u dan i sve se vraća na normalan nivo”, rekao je Rishi Sunak, britanski ministar financija za LBC radio.

London negira da je problem nastao zbog Brexita

Reutersovi izvještači su prebrojali najmanje desetak benzinskih postaja koje su zatvorene širom Londona.

Udruga prodavača benzina je potvrdilo da više od 20 benzinskih postaja u Londonu i na jugoistoku zemlje i dalje nema gorivo. Direktor udruge Gordon Balmer je upozorio da će možda biti potrebno do 10 sedmica da se zalihe vrate na normalu.

Vlada je uporno negirala da kriza s gorivom ima veze sa Brexitom. Naveli su kako je problem s vozačima cisterni globalni problem, iako ostale europske zemlje nisu imale ovakve probleme, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada