Qatar Airways pokrenuo globalni program za studente širom svijeta

Qatar Airways je višestruko nagrađivana aviokompanija (EPA)

Qatar Airways ponudio je studentima nove pogodnosti kako bi im koristio kroz njihovo edukacijsko putovanje.

Kako se navodi iz te katarske aviokompanije, članovi Student Cluba mogu ostvariti velike uštede i brojne pogodnosti, kao što su specijalne cijene za letove, dodatni prtljag, fleksibilnost za promjenu datuma putovanja, gratis Super Wi-Fi na letu…

Također, automatski postaju članovi Qatar Airways Privilege Cluba i tako imaju mogućnost ostvariti dodatne pogodnosti, među kojima je unapređenje nivoa članstva pri diplomiranju te priliku da osvoje 5.000 Qmilja ukoliko učlane prijatelja u Student Club.

Izvršni direktor Qatar Airways grupacije Akbar Al Baker poručio je kako je novi Student Club kreiran s fokusom na potrebe studenata.

“Putovanja su bitan dio njihovog života, budući da mnogi odluče studirati van granica svoje države tokom cijelog studija ili pojedinačni semestara”, rekao je on.

Nagrada za lojalnost aviokompaniji

“Također, znamo da su ljetne i zimske pauze savršena prilika da studenti posjete porodice i prijatelje, ili da jednostavno istražuju svijet. Osluškujući potrebe naših redovnih putnika studenata, sa zadovoljstvom im želimo pomoći da ciljaju ka nebu uz naš Student Club.”

Novi program za studente je dio šire transformacije Qatar Airways Privilege Cluba, koja za cilj ima da putnici budu nagrađeni za lojalnost aviokompaniji i da nastave primate najbolje ponude i pogodnosti.

Kao članovi Privilege Cluba, studenti će skupljati Qmilje kada putuju s Qatar Airwaysom, članovima oneworld alijanse, ili s bilo kojim partnerom aviokompanije.

Studenti, također, mogu skupljati Qmilje koristeći Qatar Airways kreditne kartice i kupujući kod Privilege Club partnera.

Qmilje se mogu iskoristiti za brojne pogodnosti, koje uključuju nagradna putovanja, unapjeđenj klase putovanja ili dodatni prtljag na letu Qatar Airwaysa, za kupovinu u Qatar Duty Free prodavnicama, kao i za letove i hotelski smještaj kod partnera.

Članovi Student Cluba će dobiti digitalnu člansku karticu, koju mogu pohraniti na mobitel ili mobilnu aplikaciju Qatar Airwaysa.

Svi studenti koji su na stalnom ili vanrednom studiju i imaju između 18 i 30 godina mogu se učlaniti u Student Club posjetom na qatarairways.com.

Višestruko nagrađivana aviokompanija Qatar Airways je proglašena “Najboljom aviokompanijom na svijetu” na ceremoniji najboljih svjetskih aviokompanija za 2019. godinu, koju je organizirao Skytrax.

Izvrsna uslugu i samoodrživost operacija

Ponijela je i titule “Najbolja aviokompanija na Bliskom Istoku”, “Najbolja biznis klasa na svijetu” i “Najbolje sjedište biznis klase”, kao priznanje za revolucionarno iskustvo biznis klase, Qsuite.

Qatar Airways je tako postao jedina aviokompanija koja je pet puta ponijela titulu Skytrax najbolje aviokompanije na svijetu.

Pored toga što nudi izvrsnu uslugu putnicima, Qatar Airways je fokusiran i na samoodrživost svojih operacija.

Raznovrsnost flote obiluje modernim i štedljivim avionima, prije svega flotom od 52 Airbus A350 i 30 Boeing 787s aviona, koji znatno smanjuju emisije karbon-dioksida.

Kao posljedica pandemije COVID-19 na potražnju za putovanjima, aviokompanija je prizemljila svoju flotu Airbus A380 aviona, budući da, zbog utjecaja na okolinu, više nema potrebe za tako velikim avionom na trenutnom tržištu.

Qatar Airways je nedavno pokrenuo novi program, koji omogućava putnicima da dobrovoljno kompenziraju emisije karbona pri rezervaciji svog putovanja.

Izvor: Agencije