Ruski film ‘Gospodar’ najbolji na beogradskom FEST-u

Drugi put je ruski reditelj dobio nagradu FEST-a za najbolji film; Jurij Bikov je i 2015. godine dobio nagradu žirija Glavnog takmičarskog programa FEST-a za film ‘Budala’.

Priznanje za najbolju žensku ulogu pripalo je Ivani Vuković, a za najbolju mušku ulogu Salehu Bakriju (Vladimir Šporčić / Tanjug)

Film Gospodar, ruskog reditelja Jurija Bikova, proglašen je najboljim na 52. Međunarodnom filmskom festivalu FEST u Beogradu. Ovo je drugi put da ruski reditelj dobije nagradu FEST-a za najbolji film, budući da je Bikov i 2015. godine dobio nagradu žirija Glavnog takmičarskog programa FEST-a za film Budala.

Najviše nagrada, njih tri i među njima nagradu Beogradski pobjednik za najbolju režiju, osvojio je film Radnička klasa odlazi u pakao Mladena Đorđevića.

Politikina nagrada „Milutin Čolić“ za najbolji srpski film pripala je Marku Đorđeviću za ostvarenje Za danas toliko.

Na zatvaranju prikazan posljednji film Žarka Lauševića

Nagradu publike za najbolji evropski film, koju podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji, osvojilo je ostvarenje Sveta obitelj, rediteljice Vlatke Vorkapić.

Priznanje za najbolju žensku ulogu pripalo je Ivani Vuković za ulogu u filmu Za danas toliko. Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Salehu Bakriju za film Nastavnik, a za najbolji debi Katalin Moldovai za režiju filma Bez zraka.

Na zatvaranju FEST-a prikazan je film Ruski konzul, reditelja Miroslava Lekića, posljednji film u kojem je glumio proslavljeni Žarko Laušević, javlja Tanjug.

Izvor: Agencije