Nova pjesma ‘Beatlesa’ na putu da postane 18. broj jedan singl benda

‘Posljednja snimljena’ pjesma popularne četvorke na putu je da zauzme prvo mjesto na ljestvici singlova, objavila je britanska organizacija Official Chart.

Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji, izdvojen je vokal sa starog snimka i tako se ponovo virtuelno okupila popularna četvorka (EPA)

“Posljednja snimljena” pjesma “The Beatlesa” na putu je da zauzme prvo mjesto na ljestvici singlova, objavila je britanska organizacija Official Chart.

Now And Then, koju je izvorno napisao i otpjevao John Lennon, a kasnije razvili njegovi kolege članovi benda – uključujući pokojnog Georgea Harrisona – dovršili su Sir Paul McCartney i Sir Ringo Starr desetljećima nakon što je napravljen početni snimak, prenosi Hina.

Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji, izdvojen je vokal pjevača Johna Lennona sa starog snimka i tako se ponovo virtuelno okupila popularna četvorka.

Dvojica živih Beatlesa završila su Now And Then prošle godine u Capital studiju u Los Angelesu i u snimku ubacila električnu i akustičnu gitaru Georgea Harrisona snimljenu 1995. godine.

Prva na vrhu nakon 54 godine

Paul McCartney i Ringo Starr dodali su svoje dionice na basu, klaviru i bubnjevima.

Nakon što je pjesma objavljena u četvrtak, na putu je da postane njihov 18. broj jedan singl, navodi Official Chart.

To bi, također, bila njihova prva pjesma na vrhu ljestvice u 54 godine.

Posljednja je bila The Ballad Of John And Yoko iz 1969. godine.

Među njihovim prijašnjim pjesmama koje su bile broj jedan su klasici kao što su Hey Jude, All You Need Is Love, Yellow Submarine, Help!…

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada