Ove godine na festivalu ‘Beldocs’ više od 100 dokumentaraca

Ove godine pokrenuta je i nova, regionalna platforma ‘Beldocs+’ na kojoj su dostupni dokumentarni filmovi sa ranijih izdanja festivala.

'Beldocs' će biti održan od 11. do 18. maja u Beogradu (Arhiva)

Petnaesto izdanje Festivala dokumentarnog filma “Beldocs” bit će održano od 11. do 18. maja u Beogradu, a 12 programskih cjelina premijerno će biti prikazano više od 100 dokumentarnih filmova, javlja Beta.

Direktorica festivala Mara Prohaska Marković kaže da je ove godine cilj da se privuče nova publika.

“Znamo da uzbuđenje i strast ka smelim, autentičnim i kreativnim filmovima koje delimo, može da bude inspirativno za mnoge ljude. Imajući u vidu da je, žanrovski gledano, dokumentarni film jedan od najbrže rastućih i u produkcionom smislu, ali i u pogledu sve veće popularnosti, sigurni smo da ćemo ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo”, izjavila je Prohaska Marković.

Online ponuda filmova sa ranijih izdanja

Umetnički direktor “Beldocs” festivala Marko Grba Singh poručuje da organizatori žele da razvijanjem novih filmskih stvaralaca i autorskih izraza utiču na budućnost i da naprave razliku u društvu.

“Posvećeni smo pronalaženju najboljih aktuelnih filmova, novim medijima i tehnologijama, upoznavanju sa vrhunskim autorima, umrežavanju filmskih stručnjaka, razvoju novih filmova. Radujemo se predstojećem jubilarnom Beldocs festivalu, koji je jedinstvena prilika da se premijerno u našoj zemlji pogledaju najbolji dokumentarci iz celog sveta”, izjavio je Grba Singh.

Ove godine pokrenuta je i nova, regionalna platforma “Beldocs+” na kojoj su dostupni dokumentarni filmovi sa ranijih izdanja festivala.

Platforma je dostupna u Srbiji i ostalim zemaljama Zapadnog Balkana putem stranice www.beldocs.rs

Izvor: Agencije