‘Don't Look Up’ ruši rekorde gledanosti

Satira o klimatskim promjenama zvanično je rekorder kao ostvarenje koje je privuklo najviše sati gledanja filma u jednoj sedmici u historiji Netflixa.

Film Don't look up reditelja Adam McKaya, u kojem Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence glume par naučnika koji pokušava upozoriti svijet na apokalipsu koju bi zemlji mogao donijeti asteroid koji joj se približava, ruši rekorde gledanosti.

Ova satira o klimatskim promjenama zvanično je rekorder kao ostvarenje koje je privuklo najviše sati gledanja filma u jednoj sedmici u historiji Netflixa, a nalazi se i na trećem mjestu najgledanijih filmova u historiji ove platforme.

U drugoj sedmici prikazivanja na ovoj platformi, od 27. decembra do 2. januara, Don't look up bilježi više od 152,290,000 sati gledanja, piše Variety.

McKay ‘zapanjen uspjehom filma’

“Potpuno sam zapanjen”, napisao je McKay na Twitteru, komentirajući popularnost filma.

“Film pokušava jednostavno objasniti šta se to događa u stvarnosti. Čak i dok asteroid juri prema Zemlji, Dicaprio i Lawrence se bore protiv sebičnih političara, milijardera i medijskih radnika kako bi prenijeli važnu poruku”, rekao je McKay nedavno za Variety.

Izvor: Agencije