Počast velikanima: Rolling Stones i na poštanskim markama

Na markama, koje će biti izdane u godini u kojoj legendarni rockeri obilježavaju šest decenija zajedničkog djelovanja, bit će ovjekovječeni nastupi Rolling Stonesa širom svijeta.

Na poštanskim markama bit će prikazani frontman Mick Jagger, gitaristi Keith Richards i Ronnie Wood te pokojni bubnjar Charlie Watts (EPA)

Britanski Royal Mail (Kraljevska pošta) će izdati poseban set od 12 poštanskih maraka “u znak počasti jednoj od najdugovječnijih rock grupa svih vremena”, Rolling Stonesima, javlja Reuters.

Na markama, koje će biti izdane u godini u kojoj legendarni rockeri obilježavaju šest desetljeća zajedničkog djelovanja, bit će ovjekovječeni njihovi nastupi širom svijeta.

Na osam poštanskih maraka bit će prikazani frontman Mick Jagger, gitaristi Keith Richards i Ronnie Wood te pokojni bubnjar Charlie Watts na koncertima u raznim dijelovima svijeta, od londonskog Hyde Parka u srpnju 1969. do East Rutherforda u New Jerseyu u kolovozu 2019.

Na preostale četiri marke su po dvije slike svih članova benda zajedno i dva postera njihovih svjetskih turneja. Watts je umro prošle godine, u dobi od 80 godina.

Ranije izdane marke u čast Beatlesa, Pink Floyda i Queena

“Malo je bendova u povijesti rocka uspjelo stvoriti tako bogatu i ekspanzivnu karijeru kao Rolling Stones. Stvorili su neke od najikoničnijih i najnadahnutijih albuma u modernoj glazbi, a njihovi se nastupi uživo mogu nazvati revolucionarnima”, rekao je David Gold, direktor za odnose s javnošću Royal Maila.

Rolling Stones su osnovani 1962. godine, jedan su od najuspješnijih i najdugovječnijih rock bendova na svijetu, koji je, po procjenama prodao više od 240 milijuna ploča diljem svijeta i usput dobio brojne nagrade, među kojima i tri Grammyja.

Stonesi su četvrta britanska glazbena grupa, nakon Beatlesa, Pink Floyda i Queena u čiju je čast Royal Mail izdao posebne poštanske marke.

Izvor: Agencije