Baldwinu ‘slomljeno srce’ nakon ubistva kolegice

Američki glumac na snimanju filma iz pištolja pogodio snimateljicu koja je potom preminula.

Nakon što ju je Baldwin pogodio iz pištolja rekvizita, Hutchins je helikopterom prebačena u bolnicu gdje je proglašena mrtvom (AP)

Holivudska zvijezda Alec Baldwin izjavio je u petak kako mu je „srce slomljeno“ nakon što je nesretnim slučajem upuca snimateljicu u Novom Meksiku i dodao da sarađuje sa policijom u istrazi koja treba rasvijetliti kako je došlo do tog tragičnog incidenta, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

„Nema riječi kojima bi opisao šok i tugu nakon smrti Halyne Hutchins, supruge, majke i divne kolegice“, napisao je Baldwin na Twitteru.

„U kontaktu sam s njenim suprugom i ponudio sam pomoć porodici. Moje srce je slomljeno zbog njega, zbog sina i svih koji su poznavali Halyne.“

Istraga u toku

Incident se dogodio u četvrtak poslijepodne na snimanju filma „Rust“ na ranču Bonanza Creek južno od grada Santa Fea.

Nakon što ju je Baldwin pogodio iz pištolja rekvizita, Hutchins je helikopterom prebačena u bolnicu gdje je proglašena mrtvom.

Baldwin (63) je koproducent „Rusta“ čija se radnja odvija u Kansasu 1880-tih i igra istoimeni lik, djeda 13-godišnjeg dječaka osuđenog za ubistvo iz nehata.

Šerif je objavio da za sada nije podignuta kaznena prijava i da istraga traje.

Ranjeni reditelj izašao iz bolnice

Reditelj filma Joel Souza je ranjen i vozilom hitne pomoći prebačen u lokalnu bolnicu. Glumica Frances Fisher, koja također glumi u filmu, na Twitteru je napisala: „Souza mi je poslao poruku da je izašao iz bolnice“.

Mediji specijalizirani za filmsku industriju prenose da je u pištolju rekvizitu kojim je pucao Baldwin bio pravi metak.

„Glavni glumac je nenamjerno ispalio pravi metak i pogodio direktoricu fotografije Halynu Hutchins i redatelja Joela Souzu“, navodi u dopisu holivudskog sindikata IATSE članovima, prenijeli su Variety i IndieWire.

Izvor: Agencije