Protest u Sarajevu: Građani odali počast ubijenom mladiću

Zbog ubistva 19-godišnjeg mladića uhapšen je Adem Šuman, kao i još dvije osobe koje se sumnjiče da su mu pomogle u skrivanju nakon ubistva.

Na protestu zbog ubistva 19-godišnja okupio se veliki broj građana (Al Jazeera)

U dvorištu osnovne škole na Čengić Vili u Sarajevu večeras se okupio veliki broj građana na protestu zbog ubistva mladića Farisa Pendeka u nedjelju.

“Nadam se da će moj sin biti posljedni koji je ubijen samo zato što se vraćao kući”, rekla je majka ubijenog mladića, prenosi portal Klix.

“Ja sam mu rekla ‘sine nemoj izlaziti, sutra je škola’. Rekao je ‘neću dugo, vratit ću se’. I nikad mi se više nije vratio.”

(Al Jazeera)

Incijativu je podržalo i Vijeće roditelja Kantona Sarajevo, koje je ranije pozvalo roditelje da se pridruže ovom skupu.

Predložen jednomjesečni pritvor

Zbog ovog ubistva uhapšen je Adem Šuman, kao i još dvije osobe koje se sumnjiče da su mu pomogle u skrivanju nakon ubistva.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Šumanu zbog krivičnog djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

(Al Jazeera)

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Prema podacima iz istrage, Šuman je, nakon svađe u saobraćaju, izašao iz automobila i pucao na vozilo u kojem je bio 19-godišnji Pendek.

Izvor: Al Jazeera i agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada