Opozicija organizirala ‘skupštinu na otvorenom’ u Banjoj Luci

Narodni poslanici iz opozicije poručili su da je Skupština bh. entiteta Republika Srpska otuđena od nekolicine pojedinaca, da se ponižava i da je ‘dosta više’.

Nećemo dozvoliti da se narod okuplja oko jednog čovjeka, rekao je Igor Crnadak (Al Jazeera)

Na platou ispred Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska u četvrtak navečer su se okupili građani i narodni poslanici te drugi funkcioneri stranaka koje predstavljaju opoziciju.

Na ovoj “skupštini na otvorenom”, kojoj je prisustvovao veliki broj građana, istaknuto je da je parlament RS-a otuđen od nekolicine pojedinaca te da se ponižava i da je “dosta više”.

Od vladajuće većine se traži da što prije održi tematsku sjednici, na kojoj će biti razgovarano o realizaciji zaključaka Skupštine RS-a koji su doneseni prije dva mjeseca, prenosi Fena.

Poslanik Partije demokratskog rpogresa (PDP) Igor Crnadak i poslanik Za pravdu i red Nebojša Vukanović istakli su da je na djelu izdaja i poniženje RS-a te da žele sačuvati dostojanstvo Narodne skupštine RS-a.

Neće odustati od posebne sjednice

Crnadak je naglasio kako vladajući Savez nezavisnoh socijaldemokrata (SNSD) dest godina trguje s donesenim zaključcima parlamenta RS-a.

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica kazao je da neće odustati od posebne sjednice parlamenta RS-a, na kojoj će se razgovarati o kršenju zakona.

Policijska uprava Banja Luka donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja opozicionih poslanika ispred ugrade Skupštine RS-a, ali su oni sa pristojne udaljenosti u parku održali “sjednicu na otvorenom” i tom prilikom razgovarali s građanima.

Izvor: Agencije