Pendarovski će odlikovati UN Ordenom Sjeverne Makedonije

Predsjednik Sjeverne Makedonije sastat će se s Antoniom Guterresom te će uručiti visoko odlikovanje generalnom sekretaru Ujedinjenih naroda.

Stevo Pendarovski će se u petak obratiti na generalnoj debati 78. zasjedanja Generalne skupštine UN-a (EPA)

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski će tokom sedmice odlikovati Ujedinjene narode Ordenom Republike Sjeverne Makedonije tokom zasjednja Generalne skupštine te organizacije u New Yorku.

Kako je saopćio Kabinet predsjednika Sjeverne Makedonije, Pendarovski će od 18. do 22. septembra predvoditi državnu delegaciju na 78. zasjedanje Generalne skupštine UN-a, prenosi Beta.

Planirano je da ima sastanak s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom, na kojem će “odlikovati UN Ordenom Republike Sjeverne Makedonije i to odlikovanje uručiti generalnom sekretaru”.

Obraćanje Generalnoj skupštini UN-a

Pendarovski će se u petak, 22. septembra, obratiti na generalnoj debati 78. zasjedanja Generalne skupštine UN-a na temu “Obnavljanje i izgradnja povjerenja i ponovno pokretanje globalne solidarnosti”.

Govorit će i na otvorenoj debati “Održavanje ciljeva i principa Povelje UN-a kroz efikasan multilateralizam: održavanje mira i sigurnosti Ukrajine”.

Izvor: Agencije