Vučić najavio izbore u roku od šest ili sedam mjeseci

Beogradski izbori će biti teški za one koji pobjeđuju, kaže predsjednik Srbije, dodajući se da će se njegova Srpska napredna stranka ‘postarati da napravi iznenađenje’.

Aleksandar Vučić: U narednih šest ili sedam mjeseci izbora mora biti (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da će u narednih šest ili sedam mjeseci sigurno biti održani izbori, prije svega lokalni i pokrajinski, a možda i parlamentarni.

Na pitanje novinara da prokomentira izjavu opozicije da nije raspisao izbore u Beogradu zbog kukavičluka i da je njegova Srpska napredna stranka (SNS) već “izgubila Beograd, samo da ih još niko nije obavestio o tome”, rekao je da će “beogradski izbori, kao i svi drugi, biti teški za one koji pobeđuju i da će se SNS postarati da napravi iznenađenje”.

“Nama sada slede lokalni i pokrajinski izbori i, sasvim verovatno, parlamentarni izbori. Oni [opozicija] su nama do pre tri godine govorili da neće ni jedne izbore, na silu vam nećemo dati izbore. Sto puta sam ih pitao kada će izbore. Nije to fontana želja, pa će da bude samo ono što hoće. Imaće izbore vrlo brzo, da li će ti izbori biti za tri ili šest meseci, svakako će u narednih šest ili sedam meseci izbora biti”, poručio je Vučić, prenosi Tanjug.

‘Ne postoji laka utakmica’

Što se tiče toga da je “opozicija pobedila na izborima, a da SNS samo nije obavješten”, Vučić je ocijenio da je to dobro.

“Volim one koji misle da će lako izaći na kraj sa protivnikom, ti nisu dovoljno ozbiljni. Ako neko kaže ‘već smo pobedili’, verujte mi da taj neće da pobedi, jer to govori o njegovom pristupu. Što se tiče Beograda, kao i u Srbiji, za nas će biti veoma teško, za one koji uvek pobeđuju biće teško, za one koji na svakoj utakmici pobeđuju ne postoji laka utakmica”, kazao je Vučić.

Dodao je da je za SNS svaka politička borba teška, jer se uzdaju u rezultate rada u Beogradu.

“Pogledajte kako izgleda Beograd danas, a kako je izgledao 2012… A da ne kažem da je plata sada duplo veća u evrima i biće još veća. Mi ćemo da se borimo, postaraćemo se da se napravimo iznenađenje”, zaključio je Vučić.

Izvor: Agencije