Vučić: Ovo je moj posljednji predsjednički mandat

Neću da mijenjam Ustav, a u prvoj polovini sljedeće godine neću biti ni predsjednik partije, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić: Ova godina biti teška i mnogo teža od prethodne (Vladimir Šporčić / Tanjug)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja javnosti na godišnjoj konferenciji u Palati Srbije poručio da mu je ovo posljednji mandat i da uskoro neće biti ni na čelu Srpske napredne stranke (SNS), kao i da neće mijenjati Ustav Srbije.

“Nemam nikakve potrebe, niti ću na bilo koji način da obmanjujem ili da prikrivam činjenice od svog naroda. Ovo je moj poslednji predsednički mandat. Neću da menjam Ustav, a u prvoj polovini sledeće godine neću biti ni predsednik partije”, rekao je Vučić, prenosi agencija FoNet.

Vučić je, između ostalog, rekao da će ova godina biti teška i mnogo teža od prethodne, ali da će to biti godina “daljeg razvoja i napretka, uprkos svemu”.

“Amerika pada i bliži se recesiji, stopa rasta Kine pada, Evropa se bliži recesiji, a pada i stopa rasta Srbije, jer je Srbija deo tog sistema”, rekao je Vučić.

“To će pogoditi i nas, mi smo samo deo lanca”, dodao je.

‘Građani moraju znati šta ih očekuje’

Prenio je da bi Srbija mogla da se zadužuje bez uvođenja sankcija Rusiji, članstva u NATO paktu i EU, po stopi od 5,5, a da se i dalje to ne radi, prenosi Tanjug.

“Čuvali smo se i obezbedili novac po tri odsto od naših arapskih prijatelja, držali punu finansijsku stabilnost da bismo imali za energente čije cene nismo znali kolike će biti”, kazao je.

Ipak, kako kaže, mora da kaže građanima šta ih očekuje i u tom smislu je podsjetio kako ga je jedna žena u Raškoj pitala zašto uvijek saopštava loše vijesti.

“Rekao sam joj da nije birala klovna, nekoga ko treba da je nasmeje, već čoveka koji treba da rešava probleme, a ne da vas oraspoloži. Predsednik je tu da postavi svoja leđa kada niko drugi neće”, poručio je Vučić.

Izvor: Agencije