Vučić: Ne pada nam na pamet da ratujemo protiv Bošnjaka

Naša politika mora da bude politika ispružene ruke prema Bošnjacima, imamo mnogo Bošnaka koji žive u Srbiji, rekao je srbijanski predsjednik.

Vučić: Mi se za ratove ne spremamo (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da srbijanskim vlastima ne pada na pamet da vode ratove protiv Bošnjaka i da politika Beograda mora da bude “politika ispružene ruke” prema bošnjačkom narodu.

Kako prenosi novinska agencija Beta, pozivajući se na državnu Radio televiziju Srbije, upitan da prokomentariše stav lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da Srbija treba da plati odštetu Bosni i Hercegovini zbog rata iz devedesetih godina prošlog vijeka, Vučić je rekao da je to njegov “način da dobije glasove”.

‘Politika ispružene ruke’

“Naša politika mora da bude politika ispružene ruke prema Bošnjacima, imamo mnogo Bošnjaka koji žive u Srbiji, a on (Izetbegović) neka priča šta hoće”, rekao je srbijanski predsjednik.

“Mi se za ratove ne spremamo, ne pada nam na pamet da vodimo ratove protiv Bošnjaka”.

U povodu predstojeće godišnjice hrvatske akcije “Oluja” iz 1995. godine, Vučić je rekao da će Srbija “da tuguje i da obeleži” egzodus srpskog naroda iz Hrvatske.

Izvor: Agencije