SNP želi biti dio manjinske vlade Crne Gore

Glavni odbor Socijalističke narodne partije je sa 97 glasova donio odluku da ova stranka može učestvovati u razgovorima o formiranju 43. vlade Crne Gore.

Glavni odbor Socijalističke narodne partije izglasao je na da je za ulazak te stranke u manjinsku vladu (EPA)

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) izglasao je na u ponedjeljak da je za ulazak te stranke u manjinsku vladu.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je da su na Glavnom odboru sa 97 glasova donijeli odluku da mogu učestvovati u razgovorima o formiranju 43. vlade Crne Gore.

Protiv su bila 32 člana Glavnog odbora, dok se tri nisu izjasnila, prenose mediji iz Podgorice.

“Znamo svi da je odluka dugo čekana, ali je donešena u krajnje tolerantnoj atmosferi”, kazao je Joković.

Niko od onih koji su imali drugačije mišljenje, dodao je, nije imao problem i ostali su pri tome da će poštovati odluku većine, koja je više nego dvotrećinska.

Nova vlada može više nego prethodna

“Potpisivanje Temeljnog ugovora, Zakon o lustraciji, Otvoreni balkan, Zakon o porijeklu imovine su ključne stvari i uslovi koje postavljamo da bi participirali u manjinskoj vladi”, istakao je Joković.

Kazao je da ih ne mogu napadati i govoriti da vrše izdaju oni koji su napuštali SNP.

Vjeruje da nova vlada može učiniti ono što nije prethodna vlada Zdravka Krivokapića.

Na pitanje da li ostaju pri stavu da je za njih neprihvatljivo, kako je ranije govorio, da u vladi budu Socijaldemokratska partija (SDP) i Socijaldemokrate (SD), rekao je da su oni ozbiljna partija i da ne mijenjaju mišljenja.

Izvor: Agencije