Crna Gora: U kafiće samo uz COVID potvrdu

Vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi da odrede osobu koja će kontrolisati posjedovanje dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima, kažu iz Instituta za javno zdravlje.

Crna Gora posljednjih sedmica bilježi porast broja zaraženih, najviše u opštini Budva na primorju (Al Jazeera)

Ulazak u unutrašnjost kafića, klubova i diskoteka u Crnoj Gori od danas je moguć samo za osobe koje posjeduju dokument da su vakcinisane ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, odnosno brzi test, ne stariji od 48 sati, a važit će i dokaz da je osoba preboljela COVID-19, saopćio je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Galić je kazao da su vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi da odrede osobu koja će kontrolisati posjedovanje dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima, prenosi agencija FoNet.

Porast broja zaraženih

On je istakao da se pod istim uvjetima omogućava prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom, prenijela je RTCG.

Galić je saopćio i da se sva masovna okupljanja i festivali na otvorenom, gdje ne mogu da se kontrolišu nacionalne COVID potvrde, odgađaju do 20. augusta, a riječ je o događajima poput Bokeške noći, karnevala i slično.

Crna Gora posljednjih sedmica bilježi porast broja zaraženih, najviše u opštini Budva na primorju.

Izvor: Agencije