Državljanima SAD-a preporučeno da ne putuju u Crnu Goru

State Department državljanima SAD-a savjetuje da zbog COVID-19 ne putuju u Crnu Goru, za koju je izdato upozorenje najvišeg, četvrtog nivoa.

Putnici bi se mogli suočiti sa zatvaranjem granica i aerodroma, zabranama putovanja i naredbama da se ne izlazi iz kuće (EPA)

State Department izdao je nove preporuke Amerikancima za međunarodna putovanja, u okviru kojih se državljanima SAD-a savjetuje da zbog COVID-19 ne putuju u Crnu Goru, za koju je izdato upozorenje najvišeg, četvrtog nivoa.

Na internet stranici State Departmenta navodi se da bi se putnici koji idu u Crnu Goru mogli suočiti sa zatvaranjem granica i aerodroma, zabranama putovanja, naredbama da se ne izlazi iz kuće, zatvaranjem biznisa i drugim vanrednim uslovima zbog COVID-19.

Preporuke pri odlasku i dolasku

“Putnicima koji moraju putovati u Crnu Goru savjetuje se da se testiraju jedan do tri dana prije putovanja i da ne putuju ako čekaju rezultate ukoliko su na testu pozitivni ili su bolesni”, navodi se u preporukama.

Također, preporučuje se da se prije povratka u SAD putnici testiraju jedan do tri dana prije puta, a da nakon dolaska preduzmu korake da bi spriječili širenje bolesti, između ostalog, da nose maske van kuće i drže fizičku distancu od ljudi koji nisu članovi njihovih domaćinstava.

Izvor: Agencije