KRIK: Vučićev sin menadžer fudbalera Dušana Vlahovića

Italijanski mediji pišu da je mladi fudbaler odbio produžiti ugovor sa Fiorentinom zbog nezadovoljstva visinom provizije agentima.

Aleksandar Vučić u nekoliko navrata govorio da je ponosan što je njegov sin običan radnik (Društvene mreže)

Sin predsjednika Srbije Danilo Vučić jedan je od menadžera mladog fudbalera u Italiji, člana Fiorentine Dušana Vlahovića, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) iz Beograda, pozivajući se na nekoliko italijanskih medija.

Italijanska La Repubblica tvrdi da je upravo Vučić zaslužan što je Vlahović odbio produžiti ugovor sa Fiorentinom, uprkos činjenici da mu je ponuđena najviša plata u historiji tog kluba.

„Danilo Vučić jedan je od zastupnika napadača, a takođe i sin aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je, između ostalog, dospeo u žižu javnosti zbog fotografije koja ga prikazuje u društvu osoba iz srpskog podzemlja, toliko da je njegov otac morao da interveniše u jeku predizborne kampanje“, piše KRIK, pozivajući se na italijanski list.

Da je Danilo Vučić Vlahovićev menadžer, piše i sportski portal FirenzeViola.

No, u izjavi za KRIK, iz agencije International Sports Office iz Beograda, koja zastupa Vlahovića, istakli su da nisu istiniti navodi kojima se taj fudbaler povezuje sa Danilom Vučićem, dok Fiorentina nije zvanično potvrdila da je u pregovorima učestvovao sin predsjednika Srbije.

Aleksandar Vučić najavio tužbu

“Danilo Vučić ni na koji način nije angažovan u agenciji, niti je ikada bio, pa samim tim nije ni agent fudbalera Dušana Vlahovića“, naveo je zvanični agent srbijanskog fudbalera Darko Ristić, dok je reagovao i sam Aleksandar Vučić, koji je zaprijetio tužbom.

“‘La Repubblica’ je iznela najstrašnije izmišljotine na račun dečka koji se nikada nije bavio tim poslom… Ja ću Danila savetovati da uzme advokata i da ih tuži jer ovo je skandal međunarodnih razmera“, napisala je savjetnica srbijanskog predsjednika.

Kako piše La Repubblica, ugovor je propao je zato što je Vlahović bio nezadovoljan uslovima ponuđenim sebi, već zato što agenti nisu bili zadovoljni sa tri miliona eura svoje provizije, već su tražili pet, kao i deset posto u slučaju buduće Vlahovićeve prodaje.

KRIK podsjeća da je Aleksandar Vučić u nekoliko navrata govorio da je ponosan što je njegov sin običan radnik čija zarada ne prelazi prosječnu platu u Srbiji.

Izvor: Al Jazeera