Ðukanović jedini kandidat za predsjednika DPS-a

Od predloženih osam kandidata, četiri će biti izabrana za potpredsjednike.

Ponovljeno je opredjeljenje da svake dvije godine predsjednika stranke biraju članovi neposrednim glasanjem (Arhiva)
Ponovljeno je opredjeljenje da svake dvije godine predsjednika stranke biraju članovi neposrednim glasanjem (Arhiva)

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je uoči 9. Kongresa, koji se održava u nedjelju, jednoglasno predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Ðukanović, saopšteno je iz te stranke.

Kao se navodi, kandidati za potpredsjednike su Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

“Od ukupno predloženih osam, bit će izabrana četiri potpredsjednika”, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva DPS-a, prenio je Tanjug.

‘Izgradnja građanske Crne Gore’

Na sjednici je ponovljeno opredjeljenje da se za dvije godine sve predsjednike opštinskih odbora kao i predsjednika stranke biraju članovi neposrednim glasanjem.

“Konstatovano je da Demokratska partija socijalista ostaje čvrsto posvećena daljoj izgradnji građanske Crne Gore, njenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada i evropske budućnosti, kao i da samo jedna tako snažna partija, uz spremnost za saradnju sa svim političkim subjektima koji dijele ove vrijednosti i ciljeve, može biti garant njihovog očuvanja i ostvarenja”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Izvor : Agencije

Povezane

Zastupnici će se ponovo izjasniti o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, radu, državnim službenicima i namještenicima, zdravstvenoj zaštiti.

20 Jan 2021
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO