Krivokapić počeo razgovore o sastavu nove vlade

Zdravko Krivokapić mandatar je buduće vlade Crne Gore te čeka potvrdu predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića (EPA)

Kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić je počeo inicijalne razgovore s predstavnicima stranaka tri koalicije, koje su formirale parlamentarnu većinu u Crnoj Gori.

Preostaje da se još sastane s predsjednikom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem i predsjednikom URA-e Dritanom Abazovićem, pišu podgoričke Vijesti, prenosi Tanjug.

Dnevni list navodi da se ne isključuje mogućnost da Krivokapić razgovara i s predstavnicima Socijademokratske partije (SDP) i nacionalnim manjinama, ali je to izvjesnije kada predsjednik Crne Gore Krivokapića i zvanično predloži za mandatara.

Rok da predsjednik Milo Ðukanović predloži mandatara je 23. oktobar, kada je tačno mjesec dana od formiranja parlamentarne većine u toj zemlji.

Prva vlada bez DPS-a

Tri odvojene opozicione koalicije, Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo, osvojile su 41 od 80 mjesta u Skupštini, nakon čega će pokušati formirati novu vladu, koju prvi put nakon tri desetljećae neće predvoditi Demoktarska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić mandatar je buduće vlade, dok je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izabran većinom glasova za predsjednika novog saziva Skupštine Crne Gore.

Izvor: Agencije