Deseci barki na dvije litije u Crnoj Gori

Litija je organizirana u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti (EPA)
Litija je organizirana u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti (EPA)

Litija koja je danas krenula od crnogorskog Starog grada do Svetog Stefana spojila se sa litijom koja je krenula iz pravca Petrovca, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na podgoričke Vijesti.

Litija na moru je organizirana u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti, a učestvovalo je četrdeset barki.

Litiju, koja je danas krenula od Starog grada do Svetog Stefana prethodno je kod Zavale zaustavio patrolni čamac kapetanije, tražeći učesnicima dokumenta koja pokazuju da li imaju odobrenje za organizovanje litije.

Bakljada na plaži

Nakon toga kapetanija je dozvolila barkama da nastave plovidbu ka Svetom Stefanu.

Dok su barke mirovale, čuli su se uzvici „Ne damo svetinje“.

Sa barki se uzvikivalo “Milo lopove ne damo ti svetinje”, dok je konvoj prolazio pored Kraljičine plaže, gdje je stajao policijski patrolni čamac.

U međuvremenu na Slovenskoj plaži je održana bakljada, dodaje Tanjug.

Izvor: Agencije


Povezane

Održani su parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji. Zbog korona virusa primjenjivale su se posebne epidemiološke mjere. Prvi put od pada Slobodana Miloševića dio opozicije bojkotirao je izbore. Također, prvi put izborni prag je spušten na tri posto, umjesto dosadašnjih pet. Na izborima za parlament Srbije sudjelovala je 21 izborna lista, od toga četiri […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO