Na Kosovu 21 novi slučaj zaraze korona virusom

Danas je izliječeno još 10 pacijenata, čime se ukupan broj izliječenih povećao na 782. (EPA)

Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova saopštio je da je na Kosovu registrovan 21 novi slučaj zaraze korona virusom, dok se 10 pacijenata oporavilo, prenosi Anadolija.

Institut je naveo da je u posljednja 24 sata testirano 267 sumnjivih uzoraka uzetih sa Infektivne klinike i sa terena, od čega je 21 slučaj bio pozitivan na korona virus. Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, 19 iz opštine Prizren i dva iz Suve Reke.

Danas je izliječeno još 10 pacijenata, čime se ukupan broj izliječenih povećao na 782.

Od 8. februara testirano je 12.818 uzoraka, od kojih 1.025 bilo pozitivno na korona virus, uz 29 smrtnih slučajeva.

Izvor: Agencije

 


Povezane

Na Kosovu je počela druga faza olakšavanja mjera koje su preduzete za sprečavanje širenja virusa. Nakon dva mjeseca otvorena su vrata mnogih radnji koje su do sada bile zatvorene, a vlasnici su se počeli navikavati na novi način rada. Iz Prištine izvještava Avni Ahmetaj.

Published On 18 May 2020

Posljedice pandemije korona virusa na ekonomiju počele su da se održavaju i na kosovski budžet. Odluka vlade o zatvaranju prodavnica i ograničavanju kretanja građana, sa ciljem sprečavanja širenja virusa dovelo je do smanjena potrošnje, a time i do smanjenja prihoda za kosovski budžet. Planirani poreski prihodi su nekoliko desetaka miliona eura manji a negativan trend […]

Published On 07 May 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO