Podgorica: Ambasador Srbije pozvan na konsultacije

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović potvrdio je da je sutra pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore (Ambasada Srbije u Crnoj Gori)

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog komentara na službenom profilu ambasade Srbije u vezi sa pjesmom hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona koju je Javni servis RTCG pustio u subotu, na Dan pobjede nad fašizmom.

To je potvrđeno podgoričkim medijima u Vladi Crne Gore, prenosi agencija Beta.

Božović je na službenom profilu Ambasade Srbije u Podgorici ocijenio da je puštanje numere hrvatskog pjevača Tompsona na javnom servisu “neprimjereno!” i zbog toga izrazio “protest i žaljenje”, te sugerisao utvrđivanje pojedinačne odgovornosti i “adekvatnu sankciju” odgovornih.

“Smatrajući neprimjerenim puštanje kontroverznog i antisrpski i proustaški, dakle fašistički nastrojenog hrvatskog pjevača Tompsona u jutarnjem programu RTCG na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope izražavam protest i žaljenje. Pozdravljam reagovanje i priznanje greške RTCG-a, ali smatram da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i adekvatno je sankcionisati”, naveo je on u objavi u subotu.

Uredništvo RTCG: Potkrala se greška

U Vladi smatraju da je ovakvo ponašanje ambasadora mimo diplomatskih protokola i da predstavlja miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, prenijele su Vijesti.

Emitovanje pjesme hrvatskog pjevača u jutarnjem programu javnog servisa oštro je osudio dio javnosti, a uredništvo RTCG-a je izrazilo žaljenje, saopštilo da je riječ o grešci i navelo da je uređivačka politika te medijske kuće zasnovana na “temeljima antifašizma i evropskih vrednosti”.

Uredništvo je umanjenjem zarade od 20 posto kaznilo troje urednika RTCG-a, odgovornih za sadržaj jutarnjeg programa.

Ambasador Božović potvrdio je Vijestima da je za danas pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

Kazao je da ništa o pozivu “ne zna”, kao i “da ne zna razlog zbog kojeg je pozvan”.

On je kratko kazao i da je u komunikciji sa zvaničnim Beogradom.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO