Krivokapić: Vlada pripremila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Premijer je kazao kako očekuje da nova Vlada traje četiri godine te da će rezultati biti jedino mjerilo Vlade (EPA)

Novoizabrani crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je u petak kako je nova Vlada već pripremila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Novinarima nakon izbora Vlade u Skupštini Crne Gore kazao da će to biti njen prvi konkretni korak, prenosi Anadolija.

“Izmjene smo već pripremili, i to će nam biti prvi korak. Naš jedini cilj je da vas ne razočaramo. Osnovni element je očekivanje i realizacija, nismo željeli da dajemo obećanja, jer podaci koje imamo nisu tačni. Prve sedmice imaćemo intenzivne razgovore sa svim ambasadorima, a vidjećemo da li ćemo putovati u Brisel ili ovdje se telekonferencijom sastati”, rekao je Krivokapić. 

Kazao je kako očekuje da nova Vlada traje četiri godine te da će rezultati biti jedino mjerilo Vlade.

“Rezultati rada su jedino mjerilo kojeg sam se držao čitavog života. To će biti moto ove Vlade, makar joj proricali i 200 dana. Nema toga koji može napraviti rezultat za 200 dana. Organizacione promjene su takvog karaktera da traže u svim situacijama najmanje tri mjeseca rada”, rekao je premijer.

‘Rad je mjera našeg života’

Kazao je da je ovo Vlada kojoj je zamjereno i prije nego što je učinjeno išta.

Rekao je da Crna Gora “neće postati srpska država, već nezavisna”.

“Dajte takvu Crnu Goru da ostavimo našim potomcima, ako to ne budemo i radili svaki dan, molim pozovite svakog ministra koji ne dođe na posao u 7:00 i ode prije 15:00 sati. Rad je mjera našeg života”, kazao je.

Krivokapić je, komentirajući protjerivanje ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Bozovića, rekao da žali što se to desilo.

“Radićemo sve po procedurama. Znam da nam ne trebaju problemi, ako znamo ko smo i imamo integritet”, kazao je Krivokapić.

Izvor: Agencije