Malčanski berberin Ninoslav Jovanović uhapšen na groblju

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“ koji se sumnjiči za otmicu djevojčice Monike Karimanović (12), uhapšen je, potvrđeno je za agenciju Tanjug u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Glasnogovornik tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug kako će Jovanoviću biti određeno zadržavanje do 48 sati u kojem roku će biti priveden na saslušlanje u Tužilaštvo.

Radonjić je rekao kako trenutno ne zna da li će se saslušanje obaviti sutra ili u utorak, što, kako kaže, zavisi od prikupljanja dokumentacije i drugih dokaza.

Agencija Beta navodi kako je Jovanović odvezen nešto poslije 14 sati iz sela Malča u policijsku stanicu u Nišu.

Za Jovanovićem je tragalo stotine policajaca, a uhapšen je danas na malčanskom groblju nakon što je jedan od mještana tog sela prijavio policiji da je vidio Jovanovića.

Seksualno uznemiravanje i silovanje

Potraga za Jovanovićem trajala je od 20. decembra, kada je oteo Karimanović (12) u selu Suvi do 20. decembra kada je presreo djevojčicu na putu do škole. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu ove godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnice putem Facebooka.

Jovanović je nakon izricanja spomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

On je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao, dodaje Tanjug.

Spašena djevojčica

U potragu je bilo uključeno više od 300 policajaca iz Niša i Zaječara, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere.

Agencija Tanjug dodaje kako su prethodno pretražena sela Podvis i Rgošte u okolini Knjaževca.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pronašli su 29. decembra prošle godine otetu djevojčicu Moniku Karimanović (12), izjavio je tada za agenciju Tanjug ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao kako se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje traga.

Blic danas prenosi kako je mještanin Malče, u čijoj kući je viđen Jovanović, rekao kako se sreo oči u oči sa njim i kako je bio prljav, u sivoj jakni i iscrpljen.

Kako dodaje list, Jovanović je prespavao u sjeniku te kuće, a viđen je kada je izašao, vjerovatno u potrazi za hranom.

Mještani su odmah potom pozvali policiju, a „Malčanski berberin“ je pobjegao, da bi kasnije bilo objavljeno kako je lišen slobode.

Izvor: Agencije