Hapšenja u Crnoj Gori zbog milionske utaje poreza

Među osobama koje je policija uhapsila su i četiri porezna inspektora, tvrde crnogorski mediji (Arhiva)

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je naložilo hapšenje 14 osumnjičenih da su organizovali kriminalnu grupu, bavili se prevarama, pranjem novca i utajom poreza.

Kako je zvanično saopšteno, krivična prijava je podnijeta protiv 14 fizičkih i devet pravnih lica, prenijela je agencija Beta.

Ranije danas, podgorički mediji su objavili da je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, crnogorska policija uhapsila više osumnjičenih za utaju poreza, među kojima i četiri porezna inspektora, prenose podgorički mediji.

Privedeno je i nekoliko direktora firmi, kao i braća Bojan i Ivan Petričević, prenosi agencija Beta.

Oštetili budžet za preko tri miliona eura

Njih je u medijima pominjao odbjegli lokalni biznismen Dejan Lakić, tvrdeći da su bliski saradnici Blaža Đukanovića, sina predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i da je on radio sa njima, da se bave pranjem novca i da se preko Tužilaštva Đukanovići obračunavaju sa svima koji nisu „poslušni“.

Lakića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) potražuje zbog sumnji da je dio kriminalne grupe koja je utajila milionski porez.

Prema prvim procjenama, osumnjičeni su državni budžet oštetili za više od tri miliona eura.

Izvor: Agencije


Povezane

Parlament Crne Gore sutra bi trebao glasati o prijedlogu zakona o ograničavanju upotrebe duhanskih proizvoda kojim se u potpunosti zabranjuje pušenje u svim zatvorenim prostorima. Dok su građani i ugostitelji skeptični da li će zakon zaživjeti, iz ministarstva zdravlja poručuju da očekuju njegovu punu primjenu.

Published On 25 Jul 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO