Beogradski taksisti prekinuli štrajk

Ako dogovoreno ne bude ispoštovano, taksisti će u većem broju tražiti svoja prava (Tanjug)
Ako dogovoreno ne bude ispoštovano, taksisti će u većem broju tražiti svoja prava (Tanjug)

Predstavnici taksista iz Beograda saopćili su danas da su odlučili prekinuti protest nakon razgovora s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Jedan od predstavnika taksista Aleksandar Bijelić rekao je novinarima da su na sastanku konstatirani problemi i da je dogovoreno da će Srbija, kako kaže, striktno primjenjivati zakonske propise kad je riječ o nelegalnom prevozu putnika, objavio je Tanjug.

“Ja ne bih pričao samo o CarGou, pričamo o svim firmama koje ne rade u skladu sa zakonom, a prevoze putnike. Prema svima koji obavljaju prevoz, a nisu registrovani država će primenjivati mere energičnije“, rekao je Bijelić novinarima nakon sastanka u Predsjedništvu, javlja Beta.

Novo udruženje taksista

Povodom formiranja novog udruženja taksista “Novi taksi – moj taksi” rekao je da nema ništa protiv ako rade s “regularnim taksistima”.

Ako dogovoreno ne bude ispoštovano, taksisti će, dodao je Bijelić, u većem broju “tražiti svoja prava”.

Bijelić se izvinio građanima na problemima koje je izazvao protest taksista, koji je, kako je rekao, uslijedio “nakon nerada gradskih i republičkih organa kada je u pitanju provođenje zakona”.

Agencija Tanjug, citirajući Bjelića, navodi da će taksisti pratiti ispunjava li se dogovor postignut danas i da će biti u kontaktu sa svim resornim ministarstvima.

Izvor: Agencije


Povezane

U Beogradu je održan još jedan protest taksi udruženja koje su blokirale centar grada na tri sata. Traže sastanak s predsjednikom Srbije Aleksadrom Vučićem. Taksisti protestuju zbog tvrtke CarGo, koja putem mobilne aplikacije pruža uslugu prevoza svojim članovima. Premijerka Ana Brnabić kaže da je ta kompanija pronašla rupu u zakonu za svoje poslovanje, dok je […]

U Beogradu se održava još jedan protest taksi udruženja koje su najavile da će na tri sata blokirati centar grada. Traže sastanak s predsjednikom Srbije Aleksadrom Vučićem. Taksisti protestuju zbog kompanije CarGo, koja putem mobilne aplikacije pruža uslugu prijevoza svojim članovima. Premijerka kaže da je ta kompanija pronašla rupu u zakonu za svoje poslovanje, dok […]

U jeku turističke sezone gradovi na hrvatskoj obali imaju sve više problema sa prevelikim brojem taksi vozila. U Split i Dubrovnik zbog zarade dolaze vozači iz svih dijelova Hrvatske, pa gradonačelnici tih gradova traže da se hitno smanji broj taksi koncesija. Time, kažu, žele da sačuvaju i historijsko jezgro svojih gradova. Najviše novih taksista vozi […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO