U Banjoj Luci 100. okupljanje građana ‘Pravda za Davida’

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci održano je stoto okupljanje pod nazivom 'Pravda za Davida' (Anadolija)

Smrt Davida Dragičevića, mladića čiji je nestanak prijavljen 18. ožujka, a tijelo pronađeno šest dana kasnije, okvalificirano je kao ubojstvo koje je počinilo nekoliko nepoznatih osoba, tvrdi Davidov otac Davor Dragičević, pozivajući se na tužiteljstvo.

U utorak navečer je na Trgu Krajine u centru Banje Luke održano 100. okupljanje građana, organizirano putem Facebook grupe “Pravda za Davida”, u znak podrške Davidovoj obitelji.

Otkako je Davidovo tijelo pronađeno na ušću rječice Crkvena u Vrbas, obitelj Dragičević tvrdi da je njihov sin ubijen.

‘Narod traži istinu i pravdu’

Policija je priopćila da se utopio najvjerojatnije nesretnim slučajem.

“Tužilaštvo će morati da okvalifikuje djelo kao organizovano ubistvo mog sina, našeg Davida”, rekao je Davor Dragičević okupljenima.

Nakon obraćanja, preko usta je zalijepio traku, kao što to čini već nekoliko dana.

Prethodno je pozvao zastupnike Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska da izađe sa zasjedanja, koje je u toku, i dođu na Trg Krajine.

“Dođite sa narodom koji traži istinu i pravdu”, rekao je Davor Dragičević.

SNSD protiv izvještaja o ubistvu

Dok je trajalo okupljanje građana, zastupnici vladajuće koalicije u parlamentu RS-a predložili su odbacivanje izvješća po kojem postoji osnovana sumnja da je 21-godišnji David Dragičević ubijen.

U zaključcima, čiji je predlagatelj Savez nezavisnih socijaldemokrata, među ostalim se navodi da bi prihvaćanje izvješća značilo da su izašli izvan okvira ustavnih ovlasti.

U nastavku rasprave zastupnici Demokratskog narodnog saveza, koalicijskog partnera SNSD-a, rekli su da će ipak tražiti povlačenje svih zaključaka, jer je, kako su naveli, na društvenim mrežama objavljeno da je tužiteljstvo naredilo provedbu istrage ubojstva Davida Dragičevića.

Izvor: Al Jazeera i agencije