Vučić: Putin dolazi u Srbiju do kraja godine

Vučić je zahvalio na toplom prijemu i čestitao Putinu na pobjedi na predsjedničkih izborima, te mu poželio mnogo uspjeha u radu (Tanjug)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi kako je ruski lider Vladimir Putin prihvatio njegov poziv i kako će doći u posjetu Srbiji prije kraja godine.

„Uputio sam poziv predsedniku Putinu i mogu sa zadovoljstvom da kažem da predsednik Putin stiže u Srbiju i doći će pre kraja godine“, rekao je Vučić obraćajući se novinarima srbijanskih medija. 

On je dodao kako će naknadno biti dogovoren datum posjete.

„Mi ćemo mu tada pokazati mnogo toga što smo uspeli u međuvremenu da uradimo. I naše ekonomske rezultate, ali ćemo mu pokazati i napredniju, ozbiljniju i snažniju armiju, nego što je bila kada je poslednji put bio u našoj zemlji“, rekao je Vučić.

Putin je rekao večeras na početku susreta sa Vučićem kako je zadovoljan što će moći razmotriti čitavu lepezu pitanja u odnosima između dvije države, a Vučić je, uz opasku kako u međunarodnim odnosima ništa ne traje kraće od zahvalnosti, ukazao da srpski narod nikada neće zaboraviti mnogo puta iskazanu podršku Rusije.

Smotra i vijenac

„Ove godine se obilježava i 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije. Robna razmjena između naših država prošle godine je porasla 23 posto i veoma sam zadovoljan što večeras možemo, prije sutrašnjih svečanosti, da u neformalnoj atmosferi razgovaramo o čitavom kompleksu naših odnosa“, zaključio je Putin.

Vučić je zahvalio na toplom prijemu i čestitao Putinu na pobjedi na predsjedničkih izborima, te mu poželio mnogo uspjeha u radu.

„Srbija će čuvati svoju nezavisnost, vojnu neutralnost i neće postati član NATO, niti bilo kog drugog vojnog saveza“, naglasio je on.

Dva predsjednika će sutra prisustvovati Vojnoj paradi povodom proslave Pobjede nad fašizmom i položiti vijenac na spomenik Neznanom junaku, a potom i cvijet na spomen ploče gradova heroja.

Izvor: Agencije