Mediji: I Nikolić u utrci za predsjednika Srbije

Nikolić je rekao da je svoj posao obavljao sa što manje pompe i buke (Dimitrije Goll / Tanjug)

Aktuelni predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio se ponovo kandidirati na predsjedničkim izborima, javlja B92, koji je dobio potvrdu ove informacije iz Nikolićevog kabineta.

Ranije je ruska agencija Sputnjik objavila, pozivajući se na neimenovane izvore, kako se Nikolić ipak odlučio kandidirati.

Odluku o kandidaturi Nikolić je, navodno, donio večeras na proslavi svog 65. rođendana i Dana državnosti Srbije.

Na pitanje novinara je li odustao od kandidature Nikolić je kratko odgovorio: “Dogovorićemo se.”

U Nikolićevom kabinetu nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju, javlja Tanjug.

SNS podržava Vučića

Predsjedništvo Srpske napredne stranke jučer je jednoglasno podržalo kandidaturu aktuelnog premijera Srbije Aleksandra Vučića za predsjednika.

Tu odluku treba u petak potvrditi i Glavni odbor stranke.

Vučić je rekao da ne isključuje i vanredne parlamentarne izbore.

Ranije u srijedu, na prijemu povodom Dana državnosti Srbije, Nikolić je rekao da se ta država nema pravo odreći davno naslijeđenih vrijednosti te da nema uzmicanja ni povlačenja.

“Na nama je da branimo i odbranimo nasleđene vrednosti učeći od mudrog kneza Miloša kako da se postavimo u istorijskim okolnostima, sačuvamo sebe u stalnim iskušenjima i gradimo humano društvo, uspešnu Srbiju, poštovanu u međunarodnoj zajednici.”

“I nema uzmicanja i povlačenja. Čak i kada svi vetrovi hoće da vas poviju i slome, čak i kada pregovarate sa Prištinom, čiji samoproglašeni vlastodršci, mimo svake ljudske pravde i međunarodnog prava, mimo istine, kradu i sakate vašu kuću, trećinu suverene države Srbije”, naglasio je Nikolić.

‘Dobrobit svih građana Srbije’

U ranijem obraćanju, govoreći o svom predsjedničkom mandatu, Nikolić je rekao da je svoj posao radio principijelno i sa što manje pompe i buke.

“Bio sam, a i sada sam vređan, omalovažavan, potcenjivan, ali nagrade za trud bile su mi uspešne realizacije i dobrobit svih građana Srbije”, rekao je on, a javlja Beta.

“Zato sam svoj mandat počeo odričući se stranke koju sam stvorio i nastaviću da radim posvećeno i neumorno dokle god budem na ovom mestu, najbolje što umem i znam na dobrobit svih”, rekao je Nikolić.

Dodao je da mandat predsjednika Srbije traži da “daleko u budućnosti, stalno gledajući ispred sebe, vidite viziju boljeg života svih građana i da, kad dođe vreme, Srbiju predate onome koga izaberu građani, a da bude bolja i uspešnija nego što ste je nasledili”.

Izvor: Agencije